Skip to content
PRS Guitars 35th Anniversary: 2020 Line-Up!

PRS Guitars 35th Anniversary: 2020 Line-Up!

PRS Guitars 35th Anniversary Custom 24

Paul Reed Smith: al 35 jaar lang baanbrekend

In 1985 begon Paul Reed Smith samen met een klein groepje werknemers nietsvermoedend aan zijn eigen gitaarmerk te bouwen. Hij zat bomvol ideeën, innovatie en respect voor het verleden. Met vallen en opstaan gingen ze gezamenlijk een prachtige reis aan, waarin ze de mooiste ontdekkingen deden op het gebied van machines bouwen, het vinden van de beste stukken hout en de meest efficiënte bouwmethodes. Het was al vrij snel duidelijk dat Paul Reed Smith een man was met een plan, maar toch had niemand durven dromen dat hij, en zijn bedrijf, zo'n grote impact zouden gaan hebben op de gitaarmarkt. En hier zijn we nu, bijna 35 jaar later. Het bedrijf is inmiddels onderdeel van de traditionele "Grote Drie" samen met Fender en Gibson. Iedereen kent PRS Guitars! Maar waar de omvang en het succes van het bedrijf gigantisch zijn veranderd, blijven de kernwaardes van PRS hetzelfde: luisteren naar de muzikanten, leren van het verleden en het aanpassen van de gitaren aan de hedendaagse vraag. Met ten alle tijden het doel om de allerbeste gitaren te produceren. Inmiddels is Dijkmans Muziek meegegroeid met Paul Reed Smith en zijn we trots op het feit dat we de grootste PRS collectie van de Benelux hebben. We zijn dan ook enorm verheugd dat dit prachtige merk zijn 35 jarige bestaan op een grooste manier gaat vieren. 2020 markeert dus het 35-jarig jubileum van PRS en het bedrijf lanceert daarom onder andere een aantal prachtige Custom 24 35th Anniversary modellen, updates van de bestaande pickups én een nieuwe lak. Lees hieronder verder...

PRS Guitars 35th Anniversary Custom 24 Violet Purple Burst

35th Anniversary Custom 24 gitaren

Tot slot lanceert Paul Reed Smith maar liefste drie Custom 24 35th Anniversary modellen, in de Core, SE en S2 lijn. Opvallende details zijn de Private Stock Eagle op de headstock van de Core Custom 24 en de TCI Tuned 85/15 pickups met True Split Coil functionaliteit voor beide elementen. Een vergelijkbare layout zoals de 24-08, maar deze Custom 24 belooft een nóg natuurgetrouwer enkelspoels geluid. De S2 kent een zelfde soort layout met low mass locking tuners, en tot slot komt er dus ook nog een gelimiteerde SE 35th Anniversary. Deze gitaar is uitgerust met de nieuwe TCI "S" pickups welke ook te vinden zijn in de SE Paul's Guitar. Daarnaast is de SE Custom 24 ingelegd met prachtige old school Abalone birds . 

Private Stock Eagle 35th Anniversary

Updates voor de PRS Core modellen in 2020

De Core lijn van Paul Reed Smith krijgt een aantal gave upgrades voor 2020. Allereerst worden alle bestaande pickups onder handen genomen, en krijgen ze de zogenaamde TCI (Tuned Capacitance and Inductance) treatment. Deze manier van pickups finetunen is ontstaan tijdens het design proces van de Silver Sky, in samenwerking met John Mayer. Zowel Paul Reed Smith als John Mayer waren geobsedeerd om de Stratocaster single coils uit de jaren '63 tot '65 zo accuraat mogelijk na te bootsen, met de exacte balans tussen hoge en lage tonen. Dankzij de TCI treatment zijn de pickups nu nóg beter afgestemd op de gitaar voor optimale prestaties en gewoon het puurste gitaargeluid tot nu toe van PRS. Daarnaast worden alle Core modellen vanaf 2020 met een Nitro over Cellulose afwerking. Deze nieuwe finish formule is afgeleid van de Private Stock finish formule, en belooft dus een hele sjieke feel en uitstraling te hebben. Gaaf! 

PRS Guitars 35th Anniversary Custom 24 Faded Whale Blue

Previous article Mayones Aquila announced!
Next article Lowden O-25 45th Anniversary model!
Item is added to cart