Ontwerp Jouw Ultieme Gibson: Made To Measure en Murphy Lab

Ontwerp Jouw Ultieme Gibson: Made To Measure en Murphy Lab

Mar 14, 2023Sven Broos

The Sky is the limit met het Gibson Made To Measure Programma!

Het Gibson Made-To-Measure programma bestaat sinds 2015. De insteek is eigenlijk heel eenvoudig: het stelt elke gitarist in staat om zijn of haar droom-Gibson samen te stellen. De mogelijkheden hierbij zijn werkelijk eindeloos; of je nu voor een smaakvolle '59 Burst Les Paul gaat of je zinnen hebt gezet op een Gold Top ES-335: Binnen het Made-To-Measure programma worden al je dromen werkelijkheid.

Een van de meest populaire aspecten van het Made-To-Measure programma is de Murphy Aging, vernoemd naar Gibson Custom Shop-legende Tom Murphy. Murphy was de hoofdontwikkelaar van het aging-proces binnen de Custom Shop en staat tegenwoordig aan het hoofd van het Murphy Lab. Gitaren afkomstig uit het Murphy Lab zijn voorzien van de meest gedetailleerde en smaakvolle aging in de gehele Gibson-Line Up. Een Murphy Aging-behandeling zorgt ervoor dat jouw Gibson voelt, oogt en klinkt als een oude, vertrouwde liefde. Dat kan een licht gebruikte, ingespeelde gitaar zijn of een gitaar met serieuze, ruige battle scars! Denk aan lichte cracks in de nitro lak en subtiele oxidatie in de hardware tot heftige Buckle Rash en afgeschuurde lak. 

Er zijn 4 niveaus aan Murphy Aging waar je uit kunt kiezen:

Ultra Light

Je gitaar voelt aan als een instrument waar je al jaren op speelt en enorm zuinig mee omgaat. De aging bestaat uit subtiele markeringen zoals minimale krasjes in de lak, VOS (Vintage Original Sheen) hardware en met de hand gerolde fingerboard binding voor een ingespeelde, uitnodigende feel. 

Light

Je gitaar voelt aan alsof je er al 50 jaar op speelt, voornamelijk binnenshuis. De aging bestaat onder andere uit intensere bewerking van de nitro lak, plectrum-markeringen, subtiele afbladdering van de finish en VOS hardware.

Heavy

Je gitaar wordt al tientallen jaren enthousiast gebruikt voor optredens. Denk aan battle scars zoals flinke Buckle Rash, flinke verweringen rond de nek en rond je armpositie en prominente markeringen op de top en achterkant. De VOS hardware maakt ook plaats voor Murphy Lab-Heavy Aged Hardware.

Ultra Heavy

Je gitaar voelt als een instrument dat 50 jaar aan tour-ervaring achter te rug heeft. En dat zie en voel je onder andere aan heftige buckle rash, heftige verweringen en gedeeltes waar de finish compleet is weggespeeld. Ook hier wordt gebruikt gemaakt van de Murphy Lab-Heavy Aged Hardware.

 

Dijkmans x Gibson Made To Measure & Murphy Lab

Als Gibson Dealer hebben we bij Dijkmans ook een aantal erg fraaie M2M Gibsons in bestelling staan. Maar wil je jouw nieuwe Gibson echt helemaal from scratch ontwerpen, dan ben je bij ons ook helemaal aan het juiste adres. Je kunt contact opnemen via info@dijkmansmuziek.nl, dan helpen we je met plezier met het samenstellen; je kunt al je ideëen met ons delen! Wanneer we alle specificaties bepaald hebben, vragen we bij Gibson een op maat gemaakte quote op. Heb je twijfels over bepaalde aspecten van je gitaar of ben je op zoek naar extra tips of inspiratie? Bij Dijkmans zijn we allemaal liefhebbers van vette gitaren, dus ook daar helpen we je graag bij. 

Ons gehele Made to Measure & Murphy Lab assortiment is hier terug te vinden! 

More articles