Doorgaan naar inhoud

Martin Guitars

C.F. Martin & Company (Martin Guitars)

Martin Guitars: Bijna twee eeuwen aan ervaring

C.F. Martin & Company, alom bekend als Martin Guitars, werd in 1833 opgericht door Christian Frederick Martin. In al die jaren is het merk altijd in handen gebleven van de familie Martin, en de gitaren worden tot op de dag van vandaag geproduceerd in de U.S.A. Vanwege de uitzonderlijke bouwkwaliteit zijn oude Martin gitaren bijzonder veel geld waard.

Historische waarde van Martin Guitars

Martin speelt in historisch opzicht een bijzonder grote rol door het uitvinden van scalloped bracing, de 0-size steel string gitaar met 14 frets én de Dreadnought. Daarmee is het merk voor een groot deel verantwoordelijk voor de akoestische gitaar zoals we hem nu kennen. De jarenlange ervaring van het bedrijf zorgt er dan ook voor dat elke Martin gitaar een genot is om op te spelen.

Martin Factory

Dijkmans en Martin

Klik hier voor onze Martin collectie

Dijkmans staat al jarenlang in direct contact met Martin. Zo is onze eigen Jan-Willem op uitnodiging langs geweest in de fabriek in Nazareth, Pennsylvania voor een uitgebreide rondleiding in de prachtige Martin fabriek. Daarnaast kiezen we geregeld zelf de mooiste tops uit voor de gitaren die wij binnenkrijgen. Ook hebben we altijd een ruime voorraad aan mooie exemplaren.

Het onderscheidende karakter van Martin Guitars

Over Martin gitaren wordt wel eens gekscherend gezegd dat je ze achterin de straat nog kunt horen. De gitaren beschikken van nature dan ook over een enorm volume en heldere projectie. Daarnaast zijn de looks natuurlijk onmiskenbaar. Er is geen gitarist die niet weet hoe een D28 er uit ziet. Noemenswaardig is ook dat in 2018 de gehele Standard serie een reimagined behandeling heeft gekregen. Zonder de historie te verloochenen, worden de gitaren middels moderne technieken nog fijner om te bespelen.

Chris Martin

Voor ieder wat wils

Voor elk soort gitarist is er wel een Martin gitaar te vinden. Zoek je een verfijnde, handzame gitaar die uitermate geschikt is voor fingerpicking? Probeer eens een OM of 000-model. Of heb je juist je zinnen gezet op dé perfecte slaggitaar? Dan is een van de legendarische Dreadnought modellen uit de D-serie misschien wel wat voor je.

Grote namen

Slechts een handjevol gitaarbouwers heeft dezelfde legendarische status weten te bereiken als Martin, en dit merk is daarom ook niet voor niets sinds jaar en dag de vaste keuze van grote artiesten als Neil Young, Tommy Emmanuel, John Mayer en Eric Clapton.

Wij bij Dijkmans staan altijd klaar om je te adviseren in je keuze, dus kom snel langs om eens rond te neuzen in onze prachtige Martin Guitars collectie!

Martin Guitars Dijkmans Muziek

Item is added to cart