Taylor Guitars
 
Kwaliteit sinds 1974
Bob Taylor begon als 18-jarige jongen in de gitaarwinkel American Dream. Nadat de eigenaar besloot om de winkel te verkopen, zag Taylor in 1974 zijn kans om een doorstart te maken onder de naam Westland Music Company. Toen bleek dat deze toch wel lange naam niet zo gemakkelijk te plaatsen was op een headstock, kreeg het merk zijn huidige naam: Taylor guitars. De Taylor fabriek staat in San Diego, El Cajon in Californië.
 
Een eco-vriendelijk bouwproces
Taylor heeft natuurbehoud hoog in het vaandel staan, en het bedrijf doet dan ook zijn uiterste best om op een transparante, ethische en efficiënte manier om te gaan met de houtsoorten die ze gebruiken. Verder zijn ze continu bezig om hun voetafdruk te verminderen. Dit doen ze onder andere door het afval zo veel mogelijk te reduceren en te recyclen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat een gedeelte van het houtafval wordt gedoneerd aan een Mexicaans houtverwerkingsbedrijf, dat er vervolgens speelgoed voor kleine kinderen van maakt.
 
Kenmerken van een Taylor guitar
Taylor is altijd al een vooruitstrevend bedrijf geweest. Zo werd in 1999 de “Patented Taylor Guitar Neck” geïntroduceerd, waarmee ze een van de meest stabiele halzen tot dan toe produceerden. Taylor halzen zijn door de manier van bevestigen minder gevoelig voor beweging in de body van de gitaar. Hierdoor blijft de hals vele malen rechter staan dan bij traditionele bevestigingstechnieken het geval is. Hierdoor blijft de intonatie perfect. Bovendien zijn de halzen gemakkelijk af te stellen. Daarnaast brak Taylor recentelijk met jaren van gitaarbouw traditie door de revolutionaire V-Class Bracing te introduceren. Hiermee weten ze nog meer volume en sustain in hun gitaren te bewerkstelligen. Dit alles maakt een Taylor gitaar tot een enorm gebalanceerd instrument.
 
Voor ieder wat wils
Omdat transparantie een belangrijke kernwaarde is voor Taylor, is het vrij gemakkelijk om inzicht te krijgen in wat de modellen precies inhouden, en wat ze kosten. Voor de beginnende gitaristen, of de muzikanten die heel veel gitaar voor een zachte prijs willen, zijn de Academy en 100 series perfect. Vanaf de 300 lijn worden de gitaren van massief hout gemaakt, en elke serie tot en met de 900 wordt gekenmerkt door het gebruik van specifieke houtsoorten. Zo zijn de 500 series gitaren vervaardigd met een mahonie achterblad en zijkant, en kun je vanaf de 700 series kiezen voor een rosewood/spruce combinatie. De flagship modellen bevinden zich in de 900 series, Builder's Editions en Presenation Series.
 
Dijkmans en Taylor Guitars
Bij Dijkmans hebben we altijd een uitgebreid aanbod aan Taylor gitaren. Van alle lijnen hebben we altijd wel een of meer exemplaren hangen, dus het zal geen probleem zijn om bij ons te slagen. Daarnaast is onze eigen Bob een 'Silver Level Taylor Factory Authorized Silver Technician', waardoor alle Taylor gitaren niet alleen in perfecte conditie te winkel verlaten, maar je ook voor al je vragen en eventuele reparatie problemen bij ons met een gerust hart terecht kunt.
 
Artiesten die op Taylor Guitars spelen
Taylor gitaren zijn waanzinnige gitaren, en het is dan ook geen toeval dat een aantal grote namen uit de muziekwereld op de instrumenten van Bob Taylor spelen. Zo spelen Americana grootheden Alan Jackson en Zac Brown al tijden op de gitaren, en worden Shawn Mendes, John Petrucci en Amy MacDonald ook veelvuldig gespot met deze unieke instrumenten.

Wij bij Dijkmans staan altijd klaar om u met raad en daad bij te staan in het kiezen van je nieuwe Taylor gitaar. Kom dan ook snel langs bij ons in Breda!