Dijkmans x De Gier

Dijkmans x De Gier

Oct 08, 2024Sven Broos

Nu bij Dijkmans: de fantastische bassen van De Gier!

Met trots kunnen we jullie vertellen dat we vanaf heden dealer zijn van De Gier bassen! Sander De Gier is één van de meest gerenommeerde bas-bouwers ter wereld. Zijn op maat gebouwde instrumenten worden wereldwijd gebruikt door professionele bassisten, van Breda tot Tokyo. 

Een korte geschiedenis 

Sander De Gier begon halverwege de jaren negentig met het repareren, customizen en bouwen van instrumenten. In eerste instantie bouwde Sander akoestische en elektrische gitaren, maar de roep vanuit zijn clientele om een Jazz Bas-model te bouwen werd luider en luider. De Gier ging de uitdaging aan en het eerste wapenfeit, het Bebop model, zette binnen no time de bas-wereld op zijn kop. Het prototype werd gekocht door Marcus Miller en het balletje ging rollen. Al snel kwam de onvermijdelijke vraag: wanneer komt het Precision Bas-model? Het antwoord op die vraag was de Soulmate, een al net zo succesvolle bas die inmiddels wereldwijd naam heeft gemaakt. Inmiddels is ook het Lowlander-model aan de catalogus van De Gier toegevoegd, een hommage aan de stevige rockbassen uit de jaren '70. 

Waarom De Gier?

Kenmerkend voor de bassen van De Gier is allereerst de zeer hoge kwaliteitsstandaard. Elk instrument wordt, met de hand, door Sander en zijn kleine team gebouwd van het beste hout, met zorgvuldig uitgekozen hardware en elementen. Het persoonlijke streven van De Gier is om zo licht en comfortabel mogelijke bassen te bouwen. Al het gebruikte hout is dus met veel zorg uitgekozen, gewogen en op toon getest. Ook de kleinste details, zoals het gewicht van de tuners en de dikte van de headstock, zijn bewuste, weloverwogen keuzes die bijdragen aan een ongelooflijk compleet en kloppend instrument. 

Stel je eigen De Gier samen

Elke De Gier is op maat gebouwd. Wij stellen onze winkelmodellen zelf samen, maar dat kun jij dus ook doen! Elk model heeft een aantal "standaard" specificaties, maar de meeste daarvan kun je aan je eigen wensen aanpassen. Denk daarbij aan het gebruikte hout, binding langs de hals, fretboard-inlays en - uiteraard! - de kleur van de bas. Ook kun je zelf bepalen welke pickups je in de bas wilt hebben. De Gier biedt een aantal opties aan, waaronder Lollars, Kloppmann en Fralins. Daarnaast heb je de keuze om te gaan voor een extra-light variant voor het lichtst mogelijke instrument. Zo is elke De Gier compleet uniek en een persoonlijke weerspiegeling van jouw wensen!

De modellen

Bebop

De Bebop is het antwoord van De Gier op de Fender Jazz Bas. Dit model geeft je een karakteristieke, directe sound die zich uitstekend leent voor funk, rock en pop. Hoewel de Jazz Bas het uitgangspunt is, voegde De Gier op talloze vlakken zijn eigen ideeën en innovaties toe voor een nog betrouwbaarder en comfortabeler instrument. De Bebop Classic is een variatie op dit model met een grotere nadruk op de klank, look en feel van een vintage Jazz.

Soulmate

Het Soulmate model neemt de Fender Precision als uitgangspunt. Dit model heeft een diepere, warmere toon die onmiddellijk herkenbaar is als misschien wel het meest opgenomen basgeluid ter wereld. Zoals de Bebop heeft de Soulmate legio upgrades en subtiele aanpassingen ten opzichte van het origineel. Ook van de Soulmate is een Classic variant die zich meer toespitst op de speel- en klankervaring van een vintage Precision.

Lowlander

De nieuwste telg in de familie van De Gier bassen is de Lowlander. Dit model is gebaseerd op oude Gibson Thunderbirds. Deze bassen staan bekend om hun volle, ruige sound met een krachtige dosis low end. Door de neck-through constructie bevat de Lowlander een natuurlijke compressie, die het een uitstekende keuze maakt voor bassisten die spelen met een plectrum. Een tweetal Lollar T-Bird pickups voorziet de Lowlander van een bulderende rock-sound die je in één klap transporteert naar de seventies. 

More articles