Eastman Guitars

Eastman Guitars

Eastman: een bescheiden begin

Eastman Guitars, zoals we het merk nu kennen, werd in 1992 opgericht als Eastman Strings door fluitist Qian Ni nadat hij was afgestudeerd aan de vermaarde Boston University School of Music. Zijn doel? Het produceren van kwalitatief hoogwaardige instrumenten die voor werkende muzikanten bereikbaar zouden zijn. Onder de bezielende leiding van Ni groeide Eastman uit van een bescheiden, klein bedrijf dat werd gerund vanuit zijn eigen auto, tot een van de grotere spelers in de muziekwereld. Tot op de dag van vandaag is Qian Ni nauw betrokken bij het productieproces, en beschouwt hij Eastman als een familiebedrijf, waar iedereen elkaar kent en betrokken is bij het ontwikkelen en verbeteren van de instrumenten.

Wat maakt Eastman uniek?

Bij Eastman begint alles bij de ziel van de gitaar: de binnenkant. Zoals zij het zelf noemen, denken ze "Inside the box", wat eigenlijk wil zeggen dat Eastman trouw blijft aan de jarenlange traditie van de gitaarbouw. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de best klinkende houtsoorten, en met de hand bewerkte bracing binnen de akoestische gitaren. De vakmannen van Eastman kijken met het grootst mogelijk oog voor detail naar het bouwproces, om er voor te zorgen dat elke gitaar zijn beste zelf wordt. Je zou het eigenlijk gewoon liefde kunnen noemen! Daarnaast heeft elk Eastman model een vertrouwd, sjiek uiterlijk, dat doet denken aan de hoogtijdagen van de gitaar in de jaren '50 en '60. Deze vintage kenmerken, samen met het vakmanschap van de bouwers, maken Eastman gitaren tot werkelijk unieke instrumenten.

De akoestische lijnen

Allereerst beginnen we bij de akoestische series van Eastman. De modellen van het merk zijn in drie series te onderscheiden, te weten de PCH serie, de AC serie en de Traditional serie. Een ding hebben de series met elkaar gemeen: zie bieden een waanzinnige prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder volgt een overzicht wat de series nu precies inhouden, en welke modellen we terugvinden binnen de series:

 

Elektrisch

Naast fantastische akoestische instrumenten, produceert Eastman ook een aantal te gekke elektrische gitaren. En ook hier zijn de klassieke looks en comfortabele bespeelbaarheid weer de belangrijkste pijlers. Bij Dijkmans hebben we twee series op voorraad, namelijk de Solid Body en Thinline series:

Dijkmans en Eastman

Wij bij Dijkmans hebben al enkele jaren een enorm aanbod aan Eastman instrumenten in de winkel hangen. De vernieuwde PCH en Traditional series zijn extreem populair bij onze klanten, en we hebben het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat iemand niet kon slagen binnen het uitgebreide aanbod van dit fantastische merk. 

Kom daarom snel eens langs bij ons in de winkel, om te genieten van al het moois dat dit merk te bieden heeft!