Skip to content

Lakewood Guitars

Over Lakewood Guitars

Het succesverhaal van Lakewood Guitars begon in de lente van 1986. Martin Seeliger, de oprichter van het merk, besloot zich na een aantal jaar training in het luthier-schap te richten op het bouwen van steel string akoestische gitaren. Deze keuze lag niet per definitie voor de hand, want in de jaren 80 was vooral de klassieke gitaar met zijn nylon snaren populair in Duitsland. Des te meer was Martin erop gebrand om deze van origine Amerikaanse manier van gitaren bouwen te introduceren in zijn vaderland. Om zijn eigen gitaren een Amerikaans tintje mee te geven, besloot hij om zijn merk "Lakewood" te noemen, naar een klein dorpje in de VS. 

Onze band met Lakewood Guitars

Wij dragen Lakewood Guitars en zijn mensen een warm hart toe. De medewerkers van dit prachtige bedrijf zijn ontzettend sympathiek en gedreven, met een enorme liefde en passie voor hun werk. En dit voel en zie je direct terug in al hun gitaren. Het is daarom ook niet zonder reden dat dit merk goed loopt in onze winkel. We hebben altijd een fraaie collectie van Lakewood gitaren hangen, en er is voor ieder wat wils. Door onze ervaring met het merk kunnen we je daarnaast van goed advies voorzien om er voor te zorgen dat je met een prachtige Lakewood naar huis gaat. En geloof ons, die lach na de aankoop gaat nooit meer van je gezicht, zo goed zijn deze gitaren! 

Wat onderscheidt Lakewood gitaren? 

Lakewood gitaren zijn uniek. We weten dat we dit vaak kunnen zeggen over gitaren, want elk instrument is op zijn eigen manier uniek. De ene houtsoort is de andere niet, en zo krijgt iedere gitaar zijn eigen stem. Maar Lakewood is iets gelukt wat veel merken nalaten: ze hebben een eigen DNA en identiteit weten te ontwikkelen, die ook nog eens super bruikbaar is. Lakewood gitaren zijn altijd in balans, met een zeer fraaie sparkle in het hoog, en een warmte die nooit muddy wordt. De afwerking is om je vingers bij af te likken, en de gitaren zijn vanuit elke hoek een genot om naar te kijken. 

Natural Serie

Lakewood Guitars heeft een aantal series, waarvan wij er twee in de winkel hebben hangen. Allereerst is er de Natural serie. De gitaren uit deze lijn kenmerken zich door hun manier van afwerking. Deze schittert namelijk in al zijn eenvoud. De gebruikte houtsoorten worden zo natuurlijk mogelijk gehouden, met minimaal gebruik van lak en finishes. Alles staat in het teken van het hout zo goed mogelijk te laten klinken, en al deze gitaren hebben een bespeelbaarheid waar je u tegen zegt. Daarnaast is het prijskaartje ook nog eens bijzonder aantrekkelijk. Voorbeelden uit deze serie zijn de M18 en D18, respectievelijk een Concert en Dreadnought model, welke zijn uitgevoerd met een AAA European Spruce bovenblad, en een adembenemende Ovangkol zij- en achterkant.

Deluxe Serie

Daarnaast verkopen wij ook de Deluxe serie. Zoals de naam al doet vermoeden, pakt Lakewood met deze serie - zonder de Natural serie tekort te doen - net wat meer uit. De basis voor de gitaren vormt de traditionele combinatie van AAA European Spruce en AAA Indian Rosewood. Tel hierbij de bijzonder luxueuze afwerking in de vorm van een High-Gloss finish, Abalone Purfling en gouden Schaller tuners bij op, en je hebt een kunstwerk van een instrument te pakken. Een klinkend voorbeeld uit deze serie is het populairste model in onze winkel, de M-32CP. Deze gitaar is zo extreem in balans, dat hij bijna resoneert als een harp. Elk register is op een verfijnde manier vertegenwoordigd, met een mooie sparkle in het hoog, en een warmte in het laag die bijna als een dekentje voelt. Wat een fantastische gitaar. 

Item is added to cart