Skip to content
Eastman Guitars E1-LTD modellen!

Eastman Guitars E1-LTD modellen!

Eastman Guitars E1SS-LTD E1OOSS-LTD Limited Models Acoustic Slope Shoulder

Eastman E1SS-LTD & E1OOSS-LTD 

2019 belooft weer veel moois uit het Eastman Guitars kamp! Naast de bijzondere Double Top gitaren, heeft het merk nu ook een gelimiteerde run van twee waanzinnige gitaren gelanceerd, welke zijn uitgevoerd met zeer interessante specificaties tegen een enorm aantrekkelijke prijs. Allereerst hebben we de E1SS-LTD, een Slope Shoulder Dreadnought welke dankzij z'n body shape direct vertrouwd aanvoelt. Deze gitaar is verkrijgbaar in twee finishes, te weten een Naturel afwerking, en de Classic finish welke je misschien wel kent uit de PCH serie. Daarnaast heeft Eastman ook een kleiner model in deze serie, te weten de E1OOSS-LTD. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een compact OO model. Dankzij deze body shape kent de gitaar een zeer intieme speelervaring. De OO variant is enkel verkrijgbaar in een Naturel afwerking. Lees verder om weer te weten te komen over deze limited E1 instrumenten. 

Eastman Guitars Gitaren Acoustic Akoestisch Slope Shoulder Strings

Unieke houtconfiguratie in deze prijsklasse

Wat onderscheidt deze gelimiteerde serie nu van de reguliere Eastman catalogus? Daar kunnen we vrij kort in zijn: veel voor weinig! Met deze gitaren krijgt de uitspraak "Waar voor je geld" een nieuwe dimensie. Wat dacht je van een massief Adirondack Spruce (sparren) bovenblad, gecombineerd met een volledig massieve Sapele (sapeli) kast en een Mahogany (mahonie) hals. En dat voor nog geen €1000,- (!!!). Daarnaast hebben deze gitaren dankzij de Ivoroid binding op het boven- en achterblad een zeer luxueuze feel en uitstraling.

Eastman E1SS-LTD Naturel Dijkmans Muziek Breda 

Waanzinnige sound en bespeelbaarheid 

Dit alles heeft natuurlijk geen waarde als het niets toevoegt aan de sound. Maar geloof ons, deze gitaren klinken en spelen uitzonderlijk goed. De E1SS-LTD heeft dankzij de grootte van de klankkast een enorm rijk geluid. De Adirondack Spruce top geeft het instrument een waanzinnige sprankeling in het hoog, met een loepzuivere projectie over de gehele hals. Dankzij de grote Sapele kast kent de gitaar daarnaast ook nog eens een warm doch gedefinieerd laag, wat de E1SS-LTD tot de ultieme allrounder maakt: slaggitaar, fingerpicking en flatpicking, het is allemaal geen enkel probleem. De E1OOSS-LTD aan de andere kant heeft dankzij de kleine(re) body shape weer een totaal ander karakter. Zoals eerder gezegd is de speelervaring intiem, en de gitaar nodigt daardoor uit tot zeer dynamisch gitaarspel. Hier geldt wederom dat het Sparren bovenblad de gitaar een lekker volume en projectie meegeven, en de gitaar kan daarnaast door je manier van spelen te veranderen - indien gewenst - verrassend warm worden. En de halzen op beide gitaren zijn uitzonderlijk comfortabel. Wauw! 

Eastman E1OOSS-LTD Limited Guitar Dijkmans Muziek

Podium- en reisklaar dankzij gigbag en Fishman Sonitone

Alsof dit alles nog niet genoeg is om je te overtuigen van deze gave gitaren, kunnen we er ook nog bij vermelden dat beide instrumenten inclusief stevige gigbag worden geleverd, en allebei zijn uitgevoerd met een ingebouwd Fishman Sonitone systeem. Hierdoor ben je direct klaar voor alle optredens.

Wil je meer weten over deze gitaren of over Eastman in het algemeen? Wij bij Dijkmans Muziek hebben veel ervaring met dit merk, en helpen je graag verder.  

Eastman E1SS-LTD E1OOSS-LTD 2019 Limited Guitars

Previous article PRS Special 22 & McCarty 594 Semi-Hollow
Next article Apollo Pickups, nu verkrijgbaar bij Dijkmans
Item is added to cart