Doorgaan naar inhoud
PRS Special 22 & McCarty 594 Semi-Hollow

PRS Special 22 & McCarty 594 Semi-Hollow

PRS Semi-Hollow Limited Collection Dijkmans Muziek

Gelimiteerde Semi-Hollow gitaren van Paul Reed Smith

Nu exclusief verkrijgbaar bij Dijkmans Muziek in Breda: de PRS Special 22 én McCarty 594 Semi-Hollow. Paul Reed Smith en zijn team hebben deze twee modellen speciaal ontwikkeld voor het PRS Experience evenement. Zoals altijd is het oog voor detail op deze instrumenten weer toonaangevend. Beide modellen beschikken een bijzonder mid-range karakter, kennen een ongekende definitie tussen de snaren, en zelfs op de allerhoogste frets behouden deze PRS gitaren hun sustain, output en intonatie. En het speelgemak is weer om je vingers bij af te likken, daar beide halzen zeer comfortabel spelen, en je dus moeiteloos je ding kunt doen, en op zoek kunt gaan naar expressie in je muziek zonder dat je hoeft na te denken over de actie, afstelling of output van je gitaar. Naast de waanzinnige looks en sounds, zijn deze gitaren ook nog eens zeer exclusief, want ze waren enkel en allen tijdens - en een korte periode na deze show - te bestellen. Naast een aantal pre-orders voor klanten, hebben we nog eens een flink aantal exemplaren van deze ZEER gelimiteerde modellen weten te bemachtigen voor in de winkel. Ben je dus op zoek naar een van deze Semi-Hollow kunststukjes? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

PRS Special 22 Paul Reed Smith John Mayer Narrowfield Semi-Hollow

PRS Special 22 in verschillende finishes

Allereerst willen we de Paul Reed Smith Special 22 Semi-Hollow uitlichten. Doet de gitaar je ergens aan denken? Op het eerste oog lijkt deze prachtige gitaar wel erg veel op de John Mayer Super Eagle. Maar de gitaar is zo veel meer dan een Core kopie van deze gitaar. Voor het ontwerp van de Special 22 namen Paul en zijn team de Custom 22 als basis. Kortom: Mahogany (mahonie) body, fraaie Figured Maple top, een 25" neck en Gen III tremolo systeem. De volgende stap in het recept was het creëeren van een Semi-Hollow body, voor extra diepte en "lucht" in de tone van het instrument. Vervolgens werd er gekozen om naast de standaard dual-humbucking configuratie van de Custom 22, nog een extra element toe te voegen. En hier wordt de gitaar pas echt interessant, want we vinden de moeilijk te vinden Narrowfield mini-humbucker in de middelste positie. Tezamen met de Split Coil switches voor de twee humbuckers, levert dit je maar liefst 9 sounds op! De gitaar lijkt daardoor het resultaat van een gelukkig huwelijk tussen de Custom 22 en 509. Hieronder volgen de specificaties nog even op een rijtje:

 • Top Wood: Carved Figured Maple
 • Body Wood: Mahogany
 • Number of Frets: 22
 • Scale Length: 25"
 • Neck Wood: Mahogany
 • Fretboard Wood: Rosewood
 • Fretboard Inlays: Birds
 • Neck Shape: Pattern
 • Bridge: PRS Patented Gen III Tremolo,
 • Tuners: PRS Phase III Locking Tuners
 • Hardware Type: Hybrid Hardware
 • Treble Pickup: 58/15MT Treble (Multi Tap)
 • Middle Pickup: Narrowfield Middle Pickup
 • Bass Pickup: 58/15MT Bass (Multi Tap)
 • Controls: Volume and push/pull tone controls with 5-way blade pickup switch and 2 mini-toggles
 • Case: Case Included

PRS McCarty 594 Paul Reed Smith Semi-Hollow Limited

McCarty 594 Semi-Hollow

Naast de Special 22 heeft Paul Reed Smith ook een Semi-Hollow uitvoering van de McCarty 594 gemaakt, en dat geeft de gitaar een nog luxueuzere uitstraling dan 'ie al had. Zoals gezegd fungeerde de McCarty 594 dus als basis, en de SH uitvoering heeft dan ook veel gemeen met het origineel. Denk aan een prachtige Carved Figured Maple top, Mahogany body en natuurlijk de 24.594" mensuur. Dit was natuurlijk al een perfect recept voor "vintage mojo" vermengd met moderne bespeelbaarheid en betrouwbaarheid. Echter, dankzij de Semi-Hollow body, heeft deze McCarty weer een behoorlijk uniek karakter, want de gitaar ademt als nooit tevoren. Noten sustainen op een interessante manier, en de gitaar gaat moeiteloos van warm clean, naar een B.B. King achtige snap,en linea recta door naar een smerige, dikke Blues drive sound! Helemaal te gek. En deze gitaren zijn natuurlijk heerlijk licht, wat het spelen op het podium nóg aangenamer maakt.

Top Wood: Carved Figured Maple Semi Hollow
Body Wood: Mahogany
Number of Frets: 22
Scale Length: 24.594"
Neck Wood: Mahogany
Fretboard Wood: Rosewood
Fretboard Inlays: Birds
Neck Shape: Pattern Vintage
Bridge: PRS 2-Piece Stoptail
Tuners: PRS Tweaked Phase III Locking Tuners w/ Modified Collars and Set Screws
Hardware Type: Hybrid Hardware
Pickups: 58/15LT
Controls: Two Volume and Two Push/Pull Tone Controls with 3-Way Toggle Pickup Switch on Upper Bout
Case: Case Included

Meer info? Neem contact op met Dijkmans Muziek!

Hebben deze gitaren je interesse gewekt? Neem dan eens een kijkje in onze collectie. Dit kun je online doen, maar het allerleukste is natuurlijk om een keertje langs te komen in de winkel, en deze PRS kanjers met eigen ogen en horen te horen/voelen.

 

 

Vorig artikel Gibson Guitars, vanaf nu terug bij Dijkmans Muziek!
Volgend artikel Eastman Guitars E1-LTD modellen!
Item is added to cart