Doorgaan naar inhoud
Gibson Guitars, vanaf nu terug bij Dijkmans Muziek!

Gibson Guitars, vanaf nu terug bij Dijkmans Muziek!

Gibson Nederland

Gibson: het legendarische merk keert terug

Wij zijn erg trots om bekend te maken dat Gibson weer terugkeert bij Dijkmans Muziek. Zowel Gibson als wijzelf hebben in de afgelopen jaren grote stappen gezet, nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd, en we hebben het gevoel dat de timing niet beter had kunnen zijn om een hernieuwde samenwerking aan te gaan. Na een financieel lastige periode heeft Gibson een nieuwe weg ingeslagen door onder meer een nieuwe CEO aan te stellen, te weten James Curleigh (ex-Levi's). Onder zijn bewind is Gibson hard op weg naar eerherstel, en na het zien van de nieuwe modellen hebben wij het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. De nieuwe modellen zien er fantastisch uit, voldoen aan de wensen van de Gibson fan, en zijn weer helemaal authentiek. Te gek!

Gibson Nederland Dijkmans Muziek Les Paul SG Firebird Custom Shop

Gibson USA modellen

Allereerst krijgen we natuurlijk weer een mooie voorraad Gibson USA modellen. Wat voor modellen mogen we verwachten in deze serie? Allereerst natuurlijk een flink aantal prachtige Gibson Les Paul modellen. Deze zijn onderverdeeld in een aantal categorieën, met ieder hun eigen unieke specificaties en prijscategorie. Allereerst biedt Gibson hun alom bekende Les Paul Studio model aan. Deze gitaar is erop gericht om in een uitgeklede versie de befaamde Gibson kwaliteit en feel te bieden. Daar tegenover staat de Les Paul Classic, een gitaar die het perfecte huwelijk lijkt te zijn tussen een vintage feel en vertrouwde specificaties, vermengd met moderne modificaties zoals open-coil humbuckers, split coil en phase switching, zoals ook Jimmy Page het deed! Waar de Classic een mix van oud en nieuw is, mikt deLes Paul Tributecompleet op een vintage karakter. Zo zijn de 490 pickups voorzien van de wat mildere Alnico II magneten om iets meer een PAF karakter na te bootsen, en zijn de vibe, feel en sound van dit instrument compleet authentiek. Wat de Tribute onderscheidt van de Standard, is de weight-relieved body voor extra speelcomfort. Voor de Gibson fan die absoluut geen enkele concessie wil doen op het gebied van vintage correcte specificaties en feel, is er echter maar één model: de Les Paul Standard.Deze gitaar keert terug naar het klassieke design, het ontwerp dat zo ontzettend legendarisch werd. Dit model is zowel in de 50s als 60s uitvoering beschikbaar, en het verschil zit hem in de finishes, pickups en details zoals stemknoppen.

Naast de vele Les Pauls, presenteert Gibson dit jaar natuurlijk ook een aantal andere legendarische modellen. Zo keert de Gibson SG terug in een aantal verschillende modellen, zowel met stoptail bridge, als met tremolo system (Vibrola en Sideways). Ook keren de P90-loadedSG Special en SG Juniorterug in het assortiment. En wat te denken van unieke gitaren zoals de Gibson Firebird en de Les Paul Junior Tribute DC. Gaaf!

Gibson Custom '58 Les Paul Standard Royal Teaburst

De waanzinnige Gibson Custom Shop

Ook de Gibson Custom Shop modellen zullen weer te vinden zijn in de winkel. Dit is het beste van het beste wat Gibson te bieden heeft, en als je op zoek bent naar een gitaar die zo dicht mogelijk bij een origineel model uit de jaren '50 of '60 zit, dan is dit de hoek waar je het moet zoeken. De bouwers van de Gibson Custom Shop zijn meesters in het recreëeren van de authentieke looks en feel van deze originele modellen. Zo kun je er voor kiezen om voor een VOS finished Gibson te gaan, welke de feel en het uiterlijk heeft van een gitaar die al enkele decennia meegaat. Voor de Les Pauls worden in dit segment de mooiste Maple Tops uitgekozen, en alleen de allerbeste hardware en pickups. Zo heeft Gibson met zijn Custom Buckers hét antwoord op de vraag naar de authentieke P.A.F. sound. Je zou het gewoon moeten voelen om te geloven. En dat kan, want bij Dijkmans Muziek hebben we vanaf nu weer een mooie voorraad Gibson Custom Shop modellen!

Epiphone Nederland

Ook Epiphone is weer verkrijgbaar

Naast de Gibson is ook het dochtermerk - Epiphone - weer goed vertegenwoordigd. Epiphone biedt het Gibson DNA tegen zeer scherpe prijzen. Zo is het ook voor de kleinere portemonnee mogelijk om een Les Paul, SG of ES-335 te bemachtigen. En we waren verbaasd over de kwaliteit van de 2019 Epiphone modellen, want wat zijn ze goed! Zo is de Epiphone Les Paul Standard Plus-Top Pro een van de beste en meest luxe gitaren in dit prijssegment die wij ooit zijn tegengekomen. En ook het 2019 Epiphone Casinois meer dan een volwaardige gitaar, die niet alleen fantastisch klinkt en speelt, maar ook nog eens qua looks helemaal klopt vergeleken met het origineel. Prachtig! En met de Epiphone Les Paul SLheb je al voor 119 euro een dual pickup Les Paul model. Naast de elektrische Epiphone modellen hebben we ook een aantal fraaie en betaalbare akoestische modellen op voorraad. Zo is de Epiphone AJ-220S een absolute aanrader. Met zijn authentieke Slope Shoulder vorm is het een feest der herkenning, en de sound en bespeelbaarheid in deze prijsklasse zijn uniek.

Gibson Firebird Tobacco Burst

Het begin van de Gibson legende

Het succesverhaal van Gibson begint in 1898, toen oprichter Orville Gibson een patent aanvroeg voor een Mandoline die in grote aantallen geproduceerd kon worden. Dit tekende het begin van het ambitieuze en gigantische bedrijf dat Gibson tot op de dag van vandaag is. Ondanks dat Orville in 1918 overleed, stond het bedrijf absoluut niet stil. Sterker nog, in 1936 werd hun allereerste "Electric Spanish" model geïntroduceerd. Dat instrument kennen we nu als de ES-150.Hoewel dit de fundering was voor het bedrijf, begon Gibson pas echt zijn status op te bouwen nadat het bedrijf in 1950 de inmiddels legendarische Ted McCarty als de nieuwe grote baas aanwees. En toen ging het ineens snel...

 Wil je meer weten over Gibson en de legendarische gitaren van dit mooie merk? Klik dan hier om meer te lezen op onze Gibson pagina!

 

Vorig artikel Intro Workshop Slap Bass!
Volgend artikel PRS Special 22 & McCarty 594 Semi-Hollow
Item is added to cart