Lowden Guitars, nu bij Dijkmans!

Lowden Guitars, nu bij Dijkmans!

Oct 16, 2018Dijkmans Muziek

Lowden Guitars Dijkmans Muziek Nederland

Lowden: Ierse gitaar traditie sinds 1974

George Lowden maakt al sinds 1974 gitaren, en deze jarenlange ervaring met de magische combinatie tussen hout en snaren hoor en voel je direct terug in de instrumenten die hij maakt. Lowden Guitars zijn eigenzinnige gitaren, die zich kenmerken door de bijzondere houtsoorten die George gebruikt, het extreme oog voor detail waarmee de instrumenten worden vervaardigd, en de beeldschone tone en looks. Het zijn ware kunstwerken die direct voelen als thuiskomen, en wij bij Dijkmans Muziek zijn dan ook enorm trots dat we onszelf nu Lowden Dealer mogen noemen.

Lowden 12-Fret Dijkmans Muziek Dijkman Strings Ed Sheeran

Hoogwaardige kwaliteit, het beste van het beste

De gitaren van Lowden staan wereldwijd bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. De gitaren zijn stuk voor stuk in balans, tot het bizarre aan toe. Dit komt mede door de fantastische houtsoorten die worden gebruikt. Naast traditionele configuraties zoals Adirondock Spruce met een Indian Rosewood zij/achterkant, komen ook de exotischere sooirten zoals Cocobolo, Macassar Ebony, Fiddleback Mahogany en Brazilian Rosewood voorbij in de Lowden lijn. Omdat het toonhout zo ontzettend hoogwaardig is, klinken de meest volle akkoord voicings duidelijk en gearticuleerd, en elke snaar en noot zijn afzonderlijk van elkaar te onderscheiden. Dit moet je echt zelf ervaren om het te kunnen waarderen. Daarnaast beschikken alle Lowden modellen over een zeer heldere focus en projectie, met genoeg sustain om ook single note lijnen interessant te houden. En dit alles met zo'n eigen stem! De gitaren lijken op niets anders, en hebben een echte Europes folky karakter, zonder dat het een gimmick wordt. 

Meer weten over Lowden? Klik HIER voor onze Lowden Guitars pagina

Lowden F-35 Cocobolo Tonewood Dealer Nederland Netherlands Guitars

Lowden Guitars collectie bij Dijkmans Muziek

Wij hebben een alsmaar groeiende collectie Lowden gitaren. Naast de standaard modellen zoals de 32 en 35 series, welke we in verschillende formaten hebben zoals de F en S, kiezen we af en toe ook wat speciale modellen uit die one of a kind óf zeer gelimiteerd zijn. Denk aan een F-35C met Fiddleback Mahogany, of een S-35W die volledig uit Walnoot is vervaardigd. Neem daarom snel een kijkje in ons assortiment, of kom eens langs in de winkel om het zelf te ervaren! 

 More articles