Doorgaan naar inhoud
PRS Guitars Silver Sky Collectie

PRS Guitars Silver Sky Collectie

PRS Silver Sky Collectie Dijkmans Muziek

Het hart van een vintage instrument, met de looks van een moderne gitaar

De Silver Sky was het resultaat van een duidelijk mission statement: hoe creëer je een gitaar die klinkt en voelt als een instrument uit de jaren 1963/1964, maar dan met de betrouwbaarheid van een modern instrument en een hedendaagse esthetiek/uiterlijk? De optelsom is inmiddels bekend: laat John Mayer en Paul Reed Smith samenwerken, dan weet je in ieder geval zeker dat het resultaat bijzonder en noemenswaardig zal zijn. En dat is precies wat de Silver Sky is. Als je de gitaar vast hebt, valt allereerst de comfortabele hals en kenmerkende fretboard radius op. Met zijn 7.25" radius is deze gitaar helemaal vintage correct, en op het moment dat je gaat spelen merk je dat deze gitaar zeer uitnodigend is om op te spelen. Bends voelen heerlijk smooth, hoge noten hebben enorm veel sustain en de Silver Sky is een strakke gitaar, zoals het een S-style gitaar betaamd.

PRS Guitars Silver Sky Tungsten Maple FB

Door en door PRS, en tegelijkertijd compleet uniek

Het oog voor detail waarmee deze gitaar is vervaardigd is uniek te noemen. Althans, uniek in de bredere zin, want wie de gitaren van Paul Reed Smith een beetje kent weet dat de Quality Control en aandacht voor de kleinste detailstop notchzijn. Toch weet de Silver Sky zich gemakkelijk te onderscheiden in de overweldigende PRS Guitars line-up. Dat komt natuurlijk allereerst door de traditionele pick-up configuratie; SSS ofwel drie single coil elementen. Waar PRS zich normaal focust op het vervaardigen van de allerbeste humbuckers op de markt, is er nu gekozen om de ultieme 60's inspired single coil te ontwerpen. Het resultaat van deze zoektocht is de635JM pickup. Alledrie de elementen in de Silver Sky zijn identiek gewonden en gespec'd, en het verschil in sound dat je hoort op de verschillende posities is enkel en alleen de locatie van het element op de body. Qua karakter zijn deze pickups smooth en mellow, maar prikken ze moeiteloos door de mix heen zonder ice picky te worden. Daarnaast is er gekozen om de Steel Tremolo brug recht op het hout van de body te zetten, waardoor de gitaar akoestisch een stukje luider is. Het gevolg? Je hebt minder last van bijgeluiden en gezoem, een groot nadeel aan de meeste single coil elementen. 

PRS Silver Sky Moc Sand

Dijkmans Muziek en de hals van de Silver Sky...

Dijkmans Breda en Paul Reed Smith hebben een warme band. Onze eigen Jan-Willem is ieder jaar aanwezig op het PRS Experience evenement in Engeland waar hij de meest unieke modellen en tops uitzoekt. We zijn zelfs betrokken geweest bij het ontwerpproces van de Silver Sky! Dit is een leuke anekdote:Mister Smith himselfwas op zoek naar oude gitaren ter referentie voor het ontwerp van deze John Mayer signaturen gitaar, en Jan-Willem vertelde over de Jazzmaster hals uit 1962 die hij had liggen. Paul had direct interesse en de hals is dan ook meegenomen in het proces. Dit vinden wij natuurlijk super gaaf, gezien de impact die de gitaar heeft gehad.

PRS Guitars Silver Sky neck pocket

De Silver Sky is nu ook met maple toets beschikbaar!

Geweldig nieuws: eindelijk zijn de Silver Sky modellen met maple toets binnen! Paul Reed Smith en John Mayer hebben geluisterd naar het publiek, en komen met een maple toets Silver Sky én twee gloednieuwe kleuren, te weten Polar Blue en Midnight Rose. Super fraai. Leuk detail zijn de nieuwe bird inlays, die een minimalistisch karakter hebben met alleen de contouren van de inmiddels wereldberoemde vogeltjes. Verder is de Silver Sky onveranderd, en dat is maar goed ook.

PRS Guitars Silver Sky Midnight Rose Maple FB

John Mayer signature Paul Reed Smith gitaar krijgt vier nieuwe kleuren (2019)

Wat een waanzinnig cool nieuws op de Winter NAMM 2019! Maar liefst vier nieuwe kleuren voor de PRS Silver Sky. De John Mayer signature gitaar van Paul Reed Smith was natuurlijk al een gigantisch succes, maar nadat Mayer de vier nieuwe kleuren op zijn Instagram aankondigde, konden wij niet anders dan voorspellen dat deze gitaar een nog grotere hit gaat worden. Naast de vier oude finishes - Onyx, Frost, Tungsten en Horizon - zal de John Mayer signature vanaf het tweede kwartaal van 2019 ook beschikbaar zijn in de volgende waanzinnige kleuren: Orion Green, Dodgem Blue, Golden Mesa en Moc Sand. Al deze kleuren zijn vanaf nu te pre-orderen via onze site. Daarnaast zijn we trots om te vermelden dat wij als eerste in Europa de Moc Sand kleur in ontvangst mogen nemen! Dit zal naar verwachting in maart zijn. De rest van de kleuren zullen in het tweede kwartaal van 2019 in onze winkel binnenkomen.

PRS Silver Sky John Mayer New Colors Dodgem Blue Orion Green Golden Mesa Moc Sand

Silver Sky specificaties

Top Wood: None
Body Wood: Alder
Number of Frets: 22
Scale Length: 25,5"
Neck Wood: Maple
Fretboard Wood: Rosewood
Fretboard Inlays: Small Birds
Neck Shape: 635JM
Bridge: Steel Tremolo
Tuners: Vintage Style, Locking Tuners
Hardware Type: Nickel
Treble Pickup: 635JM
Middle Pickup: 635JM
Bass Pickup: 635JM
Controls: One Volume, 2 Tone, 5-way Blade Pickup selector
Case: Gigbag

Vorig artikel GR Bass amps in stock now
Volgend artikel Taylor Grand Pacific
Item is added to cart