Doorgaan naar inhoud
Taylor Grand Pacific

Taylor Grand Pacific

Taylor Grand Pacific Builder's Edition V-Class Dijkman Muziek

De nieuwe Body Shape van Taylor, gewapend met V-Class Bracing!

We moeten even bijkomen van de NAMM 2019 want wat een hoop gaaf nieuws is er voorbijgekomen! Onze aandacht werd meteen getrokken door Taylor Guitars, die met hun nieuwe Grand Pacific body shape laten zien dat het merk bereid is een volgende stap in hun eigen ontwikkeling te zetten. Wat onderscheidt deze gitaren van de andere Taylor modellen? Allereerst de vorm op zich, die een vrij traditioneel voorkomen heeft. De Grand Pacific shape voelt meteen vertrouwd aan, en lijkt terug te grijpen naar wat oudere Slope Shoulder Dreadnought gitaren waardoor, de nieuwe Taylor's lekker vintage correct voelen. En dat zonder in te leveren op de moderne en vooruitstrevende inslag waar Taylor natuurlijk om bekend staat. Alle modellen zijn volledig massief, met een Tropical Mahogany hals en West African Ebony fretboard. Alle gitaren zullen geleverd worden met een luxe Taylor Deluxe Hardshell-Western Floral.Vooralsnog zijn er drie modellen aangekondigd in de 3-, 5- en 7-series, welke beschikbaar zullen zijn in twee kleuren (Naturel en Wild Honey Burst) en met of zonder Expression 2 systeem.

Het instapmodel, de Taylor 317

Ook al is er flink wat overlap tussen de modellen, toch weet ieder model zich te onderscheiden door onder meer het gebruikte hout en de manier van afwerken. Laten we beginnen met het zogenaamde "instapmodel" van de nieuwe Grand Pacific shape: de Taylor 317 Grand Pacific. Deze topper is super aantrekkelijk dankzij het relatief betaalbare prijspunt. De gitaar is uitgevoerd met massieve Sitka Spruce top en Sapele zij/achterkant, en is verder lekker basic gehouden. Geen uitbundige binding of finish, maar gewoon recht toe recht aan: no nonsense!

 

Taylor 317e Grand Pacific Dijkman Muziek

 

Mahonie zij/achterkant voor een warme sound: Taylor Builder's Edition 517

Als we verder kijken zien we dat de Taylor 517 wederom is uitgevoerd met een Sitka Spruce top, maar bij dit model zijn de zij- en achterkant gemaakt van Tropical Mahogany. Dit geeft de gitaar een bijzonder warm timbre. Combineer dit met de Grand Pacific body shape, en je krijgt een overweldigende en warme sound, die ten alle tijden gedefinieerd blijft (mede) dankzij de V-Class Bracing.

 

Taylor Builder's Edition 517e WHB Dijkman Muziek

 

De traditionele Spruce en Indian Rosewood combinatie: Taylor Builder's Edition 717

Tot slot het paradepaardje uit de Grand Pacific lijn: de Taylor 717.This one has it all!Sitka Spruce top, Indians Rosewood (Palissander) zij/achterkant. Deze traditionele combinatie van houtsoorten heeft zijn kracht keer op keer bewezen in de geschiedenis. Het resultaat? Een van de meest gebalanceerde Dreadnoughts die wij ooit hebben gehoord en gevoeld. Fingerpicking, strumming: niks is te gek. Een mooie extra is dat deze gitaar prachtig is afgewerkt. De fraaie West African Ebony binding met afgeronde randen ziet er niet alleen waanzinnig uit, maar voelt ook nog eens comfortabel.

Taylor Builder's Edition 717e Dijkman Muziek

Vorig artikel PRS Guitars Silver Sky Collectie
Volgend artikel Sheeran by Lowden, bij Dijkmans Muziek!
Item is added to cart