Doorgaan naar inhoud
PRS Guitars Custom 24 & 22

PRS Guitars Custom 24 & 22

PRS Guitars Custom 24 & 22 Collection

Het PRS Guitars Custom model: de belichaming van moderne gitaar historie.

In 1985 begon Paul Reed Smith samen met een klein groepje werknemers nietsvermoedend aan zijn eigen gitaarmerk te bouwen. Hij zat bomvol ideeën, innovatie en respect voor het verleden. Met vallen en opstaan gingen ze gezamenlijk de uitdaging aan om het bouwen van gitaren naar een hoger niveau te brengen, en het PRS Guitars Custom model was hier het eerste resultaat van. Tot op de dag van vandaag is de PRS Custom 24 het populairste model van Paul Reed Smith. Bij Dijkmans Muziek vind je de allergrootste collectie PRS gitaren in de Benelux, dus als je op zoek bent naar een Custom 24 of 22 ben je bij ons aan het juiste adres!

PRS Custom 24 Gray Black

Het legendarische Custom model van Paul Reed Smith met 24 of 22 frets.

De gitaar waarmee het allemaal begon voor Paul Reed Smith is de Custom 24. Dit model is in de loop der jaren flink geëvolueerd, maar de kern blijft hetzelfde: 24 frets, twee humbuckers en split coil mogelijkheden, dit alles verpakt in een betrouwbare en stabiele gitaar die vervaardigd is uit het allerbeste toonhout. Nieuw voor 2020: de TCI tuned 85/15 pickups en de nitro over cellulose (CAB) finish. Dankzij de 25" mensuur en slanke hals zit dit model van PRS Guitars precies tussen de Fender en Gibson feel in. Het geluid van de Custom modellen laat zich het best omschrijven als strak, helder en zeer gedefinieerd. Qua looks zijn deze gitaren ook altijd absolute beauties door het gebruik van prachtige finishes (stains) en bijzonder maple (esdoorn) tops. natuurlijk een absolute beauty. Daarnaast is ook de top opvallend gedetailleerd met een prachtige tekening. Naast de immens populaire 24 fret variant biedt PRS Guitars ook een optie voor liefhebbers van 22 fret gitaren in de vorm van de Custom 22. De basis van de gitaar is nagenoeg hetzelfde als bij de Custom 24 maar door het gemis van de twee laatste frets is de pickup plaatsing net iets anders dan zijn broertje. Dit levert vooral op het halselement een wat dikkere toon op. Inclusief koffer.

PRS Custom 22 Orange Tiger

Vier 35 jaar PRS Guitars met het Anniversary model. Deze Custom is de volgende evolutie!

Paul Reed Smith Guitars bestaat al weer 35 jaar in 2020, en dat laat het bedrijf - ondanks de COVID crisis - natuurlijk niet zomaar aan zich voorbijgaan! Onder andere wordt er een prachtige 35th Anniversary Custom 24 op de markt gebracht, en daar hebben we er inmiddels al flink wat van mogen ontvangen. De in het oog springende features zijn de TCI-tuned 85/15 elementen die beide - afzonderlijk van elkaar - naar True single coil kunnen worden geschakeld dankzij twee toggle switches. Dit geeft de Custom 24 dezelfde veelzijdigheid en functionaliteit van de Paul's Guitar. Daarnaast worden de nieuwe 2020 modellen allen in een Nitro finish afgewerkt, voor een nog beter ademend en aanvoelend instrument. Als kers op de taart vinden we de Private Stock Eagle terug op de kop van de gitaar. Een uniek kenmerk waardoor deze gitaar een uniek plekje in de PRS historie krijgt.

PRS 35th Anniversary Custom 24 Aquamarine 10-Top
Vorig artikel PRS Guitars Silver Sky
Volgend artikel PRS Guitars McCarty & 594
Item is added to cart