Skip to content
Atkin Guitars & Dijkmans Muziek!

Atkin Guitars & Dijkmans Muziek!

Atkin Guitars Logo

Atkin Guitars vanaf nu beschikbaar bij Dijkmans Muziek!

We sluiten 2019 af met een knaller: vanaf nu is Dijkmans Muziek dealer van het geweldige merk Atkin. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling, en we denken dan ook dat Atkin Guitars perfect in ons akoestische assortiment past samen met onder andere Lowden, Taylor, Martin, Gibson, Lakewood en Guild. De eerste modellen druppelen in december de winkel binnen. Kom dan ook snel langs om de prachtige gitaren van dit Britse merk uit te proberen. Wie weet zit je droomgitaar er wel tussen!

KLIK HIER VOOR ONZE ATKIN COLLECTIE!

Atkin OO37 Dijkmans Muziek

Klein begonnen, groots geworden

Atkin Guitars werd in 1995 opgericht in Canterbury, Engeland. Het bedrijf groeide  van een eenmansoperatie uit tot een van de toonaangevende akoestische gitaarbouwers in het Verenigd Koninkrijk - en de rest van de wereld! Het bedrijf bouwt in Canterbury zo'n 350 gitaren per jaar. En het mooiste van alles? Ze doen alles nog volgens traditionele bouwmethodes, waarbij het gros van het bouwproces met de hand wordt gedaan. Zo weet je zeker dat een Atkin gitaar de volle aandacht heeft gekregen van de bouwer, en dat iedere gitaar uniek en op zichzelfstaand is. Atkin produceert vooral gitaren in de Pre-War Amerikaanse spirit, en zo bouwen zij natuurgetrouw hun kijk op legendarische Martin en Gibson modellen na. Zo zijn de Forty Three en LG47 prachtige Slope Shoulder instrumenten die vintage en ingespeeld aanvoelen, en kunnen liefhebbers van oude Martin gitaren hun hart ophalen met onder andere de Essential D en de OO37. Wat zijn we blij met Atkin! 

Atkin Guitars Santos Rosewood bridge

Atkin streeft naar perfectie, maar dan net anders

Atkin-gitaren zijn het resultaat van constante toewijding aan het bouwen van het best mogelijke instrument. Maar dan wel met een eigen definitie van "perfect". Waar andere boutique gitaarbouwers geobsedeerd lijken met het uitbrengen van gitaren die zo onberispelijk mogelijk in de winkel belanden, heeft Atkin als doel om een instrument te creëren met meer gevoel, meer persoonlijkheid en meer 'mojo'. Met als ultiem doel dat de muzikant die op een Atkin speelt direct geïnspireerd wordt, net zoals dat met een oude gitaar het geval zou zijn.

Atkin Forty Three Body

Gitaren met een 'Pre-War' spirit

Bij Atkin zijn ze enorm gepassioneerd over de geschiedenis en evolutie van de akoestische gitaar. Zowel de klassieke vooroorlogse modellen waar iedere gitaarliefhebber van droomt, alsmede de geweldige innovaties die de akoestische gitaar hebben gebracht waar het instrument nu staat. In de loop der jaren heeft het bedrijf gewerkt aan vrijwel elk model van onder andere Gibson en Martin uit het gouden, vooroorlogse tijdperk. Ze kennen deze gitaren van binnen en van buiten en dat voel en zie je direct terug in de Atkin gitaren. Alsof ze recht uit een geschiedenisboek zijn komen wandelen. Wat fraai! 

Atkin OO37 Herringbone

Compromisloze traditionele handarbeid vermengd met moderne innovatie: dat is Atkin

Alle Atkin gitaren worden in de werkplaats in Cambridge met de hand gebouwd. De bouwers houden zich in het bouwproces aan traditionele - en bewezen -bouwmethoden. Tegelijkertijd gaat het bedrijf nieuwe technologie niet uit de weg als dat betekent dat een bepaald proces beter en secuurder gedaan kan worden. Zo worden bijvoorbeeld de fretten met de hand gemonteerd en afgewerkt, maar  gebruiken de luthiers bij Atkin nauwkeurige computergestuurde routing om de fretslots in te snijden. Ook worden de tops en bracings van de gitaren gebakken, om zo het vochtpeil te verlagen en de stabiliteit van het hout te waarborgen, ongeacht de omstandigheden waarin de gitaar verkeert. De gitaar klinkt hierdoor ook ouder dan ze daadwerkelijk is. Om terug te grijpen naar de traditie van gitaarbouw worden alle Atkin gitaren afgewerkt in een nitrocellulose finish, omdat dat volgens de bouwers het meest natuurgetrouwe geluid oplevert omdat het hout vrij kan ademen. En het ziet er natuurlijk fantastisch uitziet, vooral met aging! 

Atkin Essential D

 

Previous article PRS Guitars S2 McCarty 594 2020 Announcement!
Next article Mayones Aquila announced!
Item is added to cart