Skip to content
Mayones Aquila announced!

Mayones Aquila announced!

Eerste nieuwe Mayones model sinds de Hydra!

CLICK HERE TO BUY THE MAYONES AQUILA QM 6

Geweldig nieuws! Een van onze favoriete merken - Mayones - heeft deze week een gloednieuw model aangekondigd: de Aquila. Waar Mayones al jarenlang bekend staat om hun hoogwaardige high gain gitaren zoals de Duvell, Regius en Setius, vond eigenaar David Dziewulski dat de tijd rijp was om met Mayones een veelzijdige, all-round gitaar op de markt te brengen. Waar zijn focus normaliter dus lag bij het bouwen van de allerbeste, strakste en stoerste scheurijzers zal de Aquila andere gitaristen aanspreken die juist op zoek zijn naar sprankelende clean sounds en wat meer "klassieke" overstuurde tonen, zonder daarbij in te leveren op veelzijdigheid.

De Mayones Aquila is in twee uitvoeringen verkrijgbaar

Zoals het Mayones betaamt is er ook bij de Aquila genoeg te kiezen voor de klant. Zo is deze gitaar verkrijgbaar in twee configuraties, te weten:

  • Mayones Aquila FM 6 (Flamed Maple top)
  • Mayones Aquila QM 6 (Quilted Maple top)

Laten we beginnen met de Aquila FM 6, de wat meer traditioneel georiënteerde Aquila van de twee. Allereerst zien we natuurlijk een prachtige 4A (!) Flamed Maple top welke samen met de mahonie body een prachtig geheel vormt, zowel qua looks als tonaal. De hals en toets zijn vervaardigd uit zogenaamd T.E.W. - kort voor Tonally Enhanced Wood - esdoorn, te weten Hard Rock Maple voor de hals en een prachtig stuk Birdseye Maple voor de toets. Om je vingers bij af te likken! Met zijn 24 frets en 25.4" mensuur kunnen we rustig zeggen dat het hier niet zomaar om een Strat style gitaar gaat, maar dat Mayones er echt hun eigen twist aan geven. Qua elementen is er bij de Aquila FM 6 gekozen voor een Lollar Imperial Low humbucker en twee Lollar Blackface single-coils. Andere pickup configuraties zijn op aanvraag beschikbaar. Hoogwaardige Gotoh hardware maken het geheel af. 

Mayones Aquila FM 6 Front and Back

Voor de gitarist waarbij het allemaal niet gek en sjiek genoeg kan is er ook nog de Aquila QM 6, met dus een 4A Quilted Maple top. Bij de QM is er niet voor een mahonie body gekozen, maar voor een T.E.W. Profiled Swamp Ash, wat natuurlijk weer een compleet unieke ervaring oplevert. Deze uitvoering zal net iets meer bijten in het hoog. Ook de hals en toets zijn anders dan bij de FM versie want bij de Aquila QM 6 is er gekozen voor een prachtige Wenge hals en Ebben toets. Hierdoor zal de QM versie net iets vertrouwder aanvoelen voor de doorgewinterde Mayones fan. De mensuur, frets en pickup configuratie zijn verder identiek. 

Mayones Aquila QM 6 Front and Back

Een alleskunner, mét het Mayones DNA

Waar de Aquila dus een stap in een andere richting is vergeleken met de andere modellen van deze Poolse bouwer, voel je nog steeds het Mayones DNA terug in deze S-style gitaar. Zo worden de Aquila modellen natuurlijk ook weer met de hand vervaardigd in Polen, met alleen het allerbeste toonhout. Omdat er voor 4A Maple wordt gekozen zal iedere uitvoering een waanzinnige top hebben, en dankzij de Gotoh locking tuners en brug is ook de Aquila een super stabiele gitaar. Het is een mooie volgende stap voor Mayones, nu het ook gitaristen uit andere genres zal gaan aanspreken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Mayones Aquila QM 6 Infinity Blue

Pre-Order jouw Mayones Aquila nu bij Dijkmans Muziek!

Toen wij deze aankondiging zagen, hebben we gelijk een flink aantal Aquila's besteld. De allereerste Aquila QM 6 zal in februari 2020 bij ons in de winkel komen, en zal worden uitgevoerd in een prachtige Infinity Blue finish (zie foto) de eerste FM 6 - 2-Tone Sunburst versie - verwachten wij in juni 2020. Neem contact met ons op om er als eerste bij te zijn!

Pre-Order de Mayones Aquila QM 6 Infinity Blue!

Pre-Order de Mayones Aquila FM 6 2-Tone Sunburst

Voor meer info, neem contact op met info@dijkmansmuziek.nl

 

Previous article Atkin Guitars & Dijkmans Muziek!
Next article PRS Guitars 35th Anniversary: 2020 Line-Up!
Item is added to cart