Lowden O-25 45th Anniversary model!

Lowden O-25 45th Anniversary model!

Oct 05, 2019Dijkmans Muziek

Een gelimiteerd model om het 45 jarig bestaan van Lowden te vieren!

Lowden is jarig! Het allermooiste Ierse bedrijf bestaat in 2019 alweer 45 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Waar sommige bedrijven er slechts een melding van maken, gaan George Lowden en zijn mensen een stapje verder door de O-25 uit te brengen in een gelimiteerde oplage. De O-25 is een heruitgave van de L-25, het oer Lowden model. De gitaar wordt in november in de winkels verwacht, en wij bij Dijkmans Muziek hebben er ook een weten te bemachtigen! De gitaar mag met recht een jubileum model worden genoemd, daar deze beauty is uitgerust met het ouderwetse Lowden logo op de kop en een '45' versiering op de heel cap. Verdere fraaie extra's zijn onder andere de Figured Mahogany bindings en inleg en een gratis limited edition shirt voor de klant. Gaaf! 

PRE-ORDER DE LOWDEN O-25 HIER! 

Lowden O-25 45th Anniversary

Terug naar de kern met de O-25

Toen George Lowden in de jaren '70 begon bouwde hij de L-25. De basis van het model? George zag een steel-string akoestische gitaar voor zich uitgevoerd in een Jumbo formaat met een Red Cedar bovenblad en Indian Rosewood zij/achterkant. De gitaar markeerde het begin voor het merk Lowden zoals we het nu kennen, want de gitaar werd destijds gezien als DE Lowden met als belangrijkste eigenschappen zijn rijke tonale karakter, warmte en abnormale projectie. De L-25 werd al snel mateloos populair en over de gehele wereld gebruikt in elke stijl die je maar kunt bedenken. Zo heeft de gitaar voor een groot deel gezorgd dat Lowden zo'n succesvol merk kon worden. 

Indian Rosewood Back

Specificaties van de Lowden O-25

De O-25 jubileum editie is uitgevoerd met exclusieve aanpassingen om het gevoel van de oude L-25 tot leven te wekken in een hedendaagse gitaar. Met een jumbo body gebouwd van Indian Rosewood met een Red Cedar top is deze gitaar op en top Lowden. Hier de specificaties op een rijtje: 

Size: Available exclusively in an O body size
Back & Sides: Indian Rosewood
Soundboard: Red Cedar
Rosette: Rosewood, Sycamore, Walnut, Mahogany
Binding: Figured Mahogany
Purfling: Mahogany, Walnut, Sycamore, Rosewood
Bridge: Rosewood
Neck: 5 piece Mahogany/Rosewood
Scale Length: 650mm
Headfacings: Indian Rosewood
Fretboard: Ebony
Number of frets: 21
Nut width: 45mm
Width at 14th fret: 57mm
Tuners: Gotoh SG381 gold with Ebony buttons
Strings: .012-.053 Lowden Acoustic Treated Light
Case: Custom Lowden Hard case

Je kunt de Lowden O-25 45th Anniversary nu pre-orderen bij Dijkmans Muziek!

Lowden Headstock 

More articles