Doorgaan naar inhoud
Harmony Guitars, nu verkrijgbaar bij Dijkmans Muziek!

Harmony Guitars, nu verkrijgbaar bij Dijkmans Muziek!

Harmony: een legendarisch merk

Harmony is een naam die bij veel muzikanten warme gevoelens oproept. Het merk werd in 1892 opgericht en heeft met name faam gemaakt dankzij de zeer betaalbare, en vaak uniek uitziende en klinkende gitaren die het merk produceerde. De groten der aarde startten hun muzikale carrière dikwijls op een Harmony, zoals Jimmy Page met zijn akoestische Harmony Sovereign. Harmony bleef tot de jaren '70 instrumenten produceerde, waarna het bedrijf wegzakte. De gitaren werden er echter niet minder populair op. Naarmate de tijd vorderde, kregen de gitaren een soort cult status, en ze zijn dan ook erg gewild op de vintage/tweedehands markten vanwege hun unieke looks en sound. Wil je een impressie van de sounds? Check onderstaande demo welke is ingespeeld door Tom Groenendaal.

Bring back the Harmony!

Maar het merk is terug, en hoe! Mede dankzij het initiatief van Edwin Wilson is Harmony terug op de markt. Wilson kennen we vooral van zijn betrokkenheid bij de Collector's Choice gitaren uit de Gibson Custom Shop. Een bekende en relevante naam dus. Terug naar Harmony, want wat zien de nieuwe modellen er ontzettend fraai uit, zeg. De nieuwe gitaren worden volledig in de U.S.A. vervaardigd, en zijn een moderne evolutie van de oude ontwerpen. Zo zien we bijvoorbeeld de contouren van de Harmony Bobkat terug in de nieuwe Silhouette en zijn alle modellen uitgerust met Custom Gold Foil pickups. En dat is natuurlijk een groot deel van de magie van de oude Harmony gitaren.

Vintage vibe, moderne opvatting

Niet alles aan de nieuwe Harmony gitaren is vintage geïnspireerd. Zo zijn alle modellen uitgerust met stabiele locking tuners en komt iedere gitaar inclusief een stevige MONO gigbag. Dat is pas een goede deal! Daarnaast wordt iedere gitaar vakkundig door ons nagekeken en waar nodig afgesteld zodat je er zeker van bent dat je direct podiumklaar bent. Wij zijn echt onder de indruk van het nieuwe Harmony Guitars en de nieuwe lijn die ze hebben geïntroduceerd. We krijgen alle modellen van Harmony binnen, dus hou vooral onze website in de gaten!

Vorig artikel Lowden O-25 45th Anniversary model!
Volgend artikel Intro Workshop Slap Bass!
Item is added to cart