Skip to content
PRS Guitars S2 McCarty 594 2020 Announcement!

PRS Guitars S2 McCarty 594 2020 Announcement!

Het welbekende, vintage geïnspireerde 594 model van Paul Reed Smith komt naar de S2 lijn! 

Klik hier voor onze PRS S2 McCarty 594 modellen!

Vers van de pers: de PRS Guitars S2 McCarty 594 komt eraan! Het immens populaire model was tot nu toe alleen beschikbaar in een Core of Private Stock configuratie, maar zal in 2020 toetreden tot de lager geprijsde S2 serie. De S2 594 is met dezelfde features uitgerust die het originele design zo geliefd maakte, zoals de 24.594” mensuur, 58/15 pickups met authentieke single coil sounds en de prettige vintage vibe met moderne betrouwbaarheid. Maar dan voor de helft van de prijs! Te gek nieuws. Er komen drie configuraties op de markt waarvan we de eerste twee al kennen uit de Core serie: de “standaard” Double Cut en de Single Cut (€2125,-) met maple top. De derde uitvoering is de volledig nieuwe 594 Thinline (€1895,-), die met zijn dunnere, volledig mahonie body een verse twist aan het 594 DNA geeft. Wij krijgen ze allemaal binnen en kunnen niet wachten! Lees hieronder meer over de nieuwe S2 McCarty 594. 

PRS S2 McCarty 594 Family

Vintage inspiratie met de betrouwbaarheid van PRS: Single Cut en Double Cut.

De kern van de McCarty 594 is een veelzijdig, vintage-geïnspireerd instrument dat zowel dikke humbucking geluiden als natuurgetrouwe single-coil sounds levert. Door de 24.594" scale length, welke iets korter is dan gebruikelijk op LP-geïnspireerde gitaren, is de gitaar ontzettend comfortabel om op te spelen. De snaren voelen bijna als boter aan! We hebben kunnen voelen en horen op de Core en Private Stock modellen wat een toffe sounds en geweldige bespeelbaarheid dat oplevert, en geloof ons: dat is ook zeker aan de hand bij de nieuwe S2 uitvoeringen. Het beste van alles? PRS verpakt deze features in een modern, betrouwbaar jasje zodat je waar dan ook, wanneer dan ook, met een gerust hart het podium kunt betreden zonder last te krijgen van vervelende issues waar sommige oude gitaren om bekend staan. Zoals het Paul Reed Smith betaamt dus!

Zoals eerder in dit bericht vermeld is wordt de S2 McCarty 594 aangeboden in drie verschillende modellen. De S2 594 Double Cut en S2 594 Single Cut varianten zijn net als de Core uitvoering uitgerust met het Pattern Vintage halsprofiel én een maple top. Dankzij de iets dikkere body dan normaliter gangbaar is voor een PRS heeft de 594 ongelofelijk veel sustain en een super dikke toon. De S2 McCarty 594 voelt dan ook gelijk als thuiskomen, alsof de gitaar al jarenlang is ingespeeld. Helemaal te gek! Qua hardware is er gekozen voor een Two-Piece Bridge welke is vervaardigd uit zink, én Vintage Style, non-locking tuners. Op deze manier blijft de S2 McCarty 594 trouw aan zijn vintage geest. Net als bij de Core 594 vinden we de alom bekende - en geprezen - 58/15 "S" pickups terug op de S2 McCarty 594. Naar onze bescheiden mening behoren deze elementen tot de allerbeste nieuwe pickups die te vinden zijn op de huidige markt. Deze humbuckers leveren een warme doch gedefinieerde, vintage-correcte toon op die doet terugdenken aan het gouden tijdperk van de P.A.F. pickup.

PRS S2 McCarty 594 Double Cut

Dus of je nu op zoek bent naar authentieke humbucking sounds, of meer naar genuanceerde, suikerzoete single-coil geluiden, de S2 McCarty 594 biedt het allemaal in een betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig pakket. Wij zijn er 100% van overtuigd dat de S2 McCarty 594 geweldige toevoeging kan zijn aan ieder gitaararsenaal, ongeacht je speelstijl. 

Nieuw: de McCarty 594 Thinline. Uniek voor de S2 lijn! 

Waar de 'standaard' Double Cut en Single Cut 594 modellen in de S2 lijn hun inspiratie halen uit de bestaande Core 594, biedt de S2 McCarty 594 Thinline een compleet nieuwe twist. Dit model is namelijk in tegenstelling tot de eerdergenoemde modellen volledig vervaardigd uit mahonie. Zonder maple top, dus. Daarnaast heeft de Thinline een dunnere body dan de andere twee modellen, en is de gitaar uitgerust met het Pattern Thin halsprofiel, bekend uit de Custom serie. Hierdoor heeft de Thinline echt een compleet eigen stem en feel. Vanwege deze features zal de S2 McCarty 594 Thinline iets meer naar een SG dan een Les Paul neigen. Verder zijn de specificaties van deze gitaar hetzelfde als de andere modellen. Denk aan de 58/15 "S" pickups met split-coil functionaliteit, 24.594" mensuur, Vintage Style tuners en rosewood toets. En natuurlijk is ook dit model overladen met het vintage karakter dat dit model zo geliefd maakt. Wij kunnen niet wachten tot de eerste modellen binnenkomen! 

PRS S2 McCarty 594 Thinline

Specificaties van de S2 McCarty 594 modellen op een rijtje!

Double Cut & Single Cut

Top Wood: Maple 
Back Wood: Mahogany
Number of Frets: 22
Scale Length: 24.594”
Neck Wood: Mahogany
Neck Shape: Pattern Vintage
Fretboard Wood: Rosewood with Faux-Bone Binding
Fretboard Inlay:  Birds
Bridge: PRS Two-Piece  
Tuners: Vintage-Style
Hardware Type: Nickel
Truss Rod Cover: McCarty 594
Treble Pickup: 58/15 “S”
Bass Pickup: 58/15 “S”
Controls: Two Volume and Two Push-Pull Tone Controls with 3-Way Toggle Switch on the Upper Bout
Strings: 10-46
Included Accessories: PRS Gig Bag

COLORS: Burnt Amber Burst, Dark Cherry Sunburst, Elephant Gray, Faded Blue Smokeburst, McCarty Sunburst, Scarlet Red, Whale Blue

Thinline

Back Wood: Mahogany
Number of Frets: 22
Scale Length: 24.594”
Neck Wood: Mahogany
Neck Shape: Pattern Thin
Fretboard Wood: Rosewood with Faux-Bone Binding
Fretboard Inlay: Birds
Bridge: PRS Two-Piece  
Tuners: Vintage-Style
Hardware Type: Nickel
Truss Rod Cover: McCarty 594
Treble Pickup: 58/15 “S”
Bass Pickup: 58/15 “S”
Controls: Two Volume and Two Push-Pull Tone Controls with 3-Way Toggle Switch
Strings: 10-46
Included Accessories: PRS Gig Bag

COLORS: Antique White, Black, Frost Blue Metallic, Frost Green Metallic, McCarty Tobacco Burst, Vintage Cherry

PRS S2 McCarty 594 Single Cut

 

Previous article Xotic California Dealer Alert!
Next article Atkin Guitars & Dijkmans Muziek!
Item is added to cart