Skip to content
Xotic California Dealer Alert!

Xotic California Dealer Alert!

Xotic California bij Dijkmans Muziek!

Met gepaste trots en blijdschap mogen we bekendmaken dat we vanaf 2020 Xotic California dealer zijn! De effecten van Xotic behoeven weinig introductie, want pedalen als de RC Booster, SL Drive en EP Booster zijn sinds hun introductie al mateloos populair. De gehele range van Xotic zal vanaf 2020 beschikbaar zijn bij Dijkmans Muziek. De gitaren van Xotic, en met name de exclusieve Xotique lijn, zijn wellicht iets minder bekend. Maar geloof ons, de kwaliteit druipt werkelijk van deze gitaren af. Na de Winter NAMM 2020 was Jan-Willem dan ook compleet overtuigd, en we krijgen in 2020 een aantal prachtige NAMM Exclusive Xotic gitaren binnen, welke vanaf nu te pre-orderen zijn. We kunnen niet wachten!

Xotique XSC Gold Leaf

Legendarische pedalen uit Californië, wie kent de EP Booster niet?!

Even een klein stukje historie. Xotic begon ooit als een eenmanszaak, en het bedrijfje specialiseerde zich in he produceren van hoogwaardige basgitaren en bas pre-amps. Uit deze ervaring ontstond uiteindelijk de Tri-Logic Bass Pre-amp, een product dat de opmars van Xotic lanceerde. Uit een soort zij-project ontstond het eerste Xotic pedaal: de Robotalk 1. Het zij-project werd uiteindelijk een fulltime onderneming, en na het lanceren van de zogenaamde “Grote Drie” – de AC Booster, RC Booster en BB Preamp – vestigde Xotix definitief zijn naam. En de rest is, zoals ze dat noemen, geschiedenis. Xotic werd in de jaren daarna een van de leiders in de boutique effect pedalen wereld, en ze streven dan ook naar het bouwen van de allerbeste pedalen. Zo wordt ieder Xotic effect pedaal vervaardigd van de allerbeste premium onderdelen, en wordt er ontzettend veel nadruk gelegd op de functionaliteit, toon en duurzaamheid van de pedalen, zodat de producten van Xotic ook de zwaarste tour omstandigheden overleven. En dat is toch wel een lekker gevoel als je je pedalen vaak mee op sleeptouw neemt.

Xotic Pedals SP Compressor

Waanzinnige custom options op Xotic gitaren

De gitaren uit de Xotic catalogus gaan net even een stapje verder dan de gemiddelde gitaren, en er is dan ook ruime keuze in unieke kleuren, exotische houtsoorten, pickups, hardware, finishing etc. Zo weet je zeker dat je als je een custom Xotic besteld, je daadwerkelijk de gitaar van je dromen krijgt. Dat is toch te gek? De basis voor iedere gitaar is een XSC (Strat style) of XTC (Tele style) body shape. En de rest is helemaal aan jou! Voor ieder onderdeel van de gitaar wordt de tijd genomen, en elke stap in het proces krijgt de volledige aandacht van de luthiers. Zo weet je dat jouw Xotic gitaar van de topkam tot de hals, en van de brugzadels tot het bovenblad van de allerhoogste kwaliteit is. Naast de Xotic gitaren die je al naar hartenlust kun samenstellen aan de hand van talloze opties, is er sinds dit jaar ook de Xotique lijn. In het kort: bij Xotique is niks te gek en gaan alle remmen los. Het bouwproces van Xotique gitaren neemt ongeveer 6 maanden in beslag. Zodra de aanbetaling binnen is begint het team met bouwen, dus binnen een halfjaar heb je jouw droomgitaar! Het Xotique team bestaat uit een groep ervaren bouwers, onder leiding van Master Builder Andy Hicks. Andy Hicks staat bekend om zijn werk in de Gretsch Custom Shop, wat een van de meest gerenommeerde Custom Shops ter wereld is. 

Xotique XSC Ash

Het beste van het beste

Xotic staat dus garant voor de allerbeste kwaliteit, en staat over het algemeen bekend als een zeer prettig bedrijf met een luisterend oor voor de klant. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de pedalen van Xotic op alle pedalboards van de groten der aarde te vinden zijn. En met de Xotic gitaren hebben wij er weer een prachtig nieuw exclusief merk bij. We kunnen niet wachten!

Previous article CORONA / DIJKMANS MUZIEK / AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN
Next article PRS Guitars S2 McCarty 594 2020 Announcement!
Item is added to cart